Beschrijf en Creeër

In mijn blog schrijf ik mijn belevenissen en ervaringen zoals ik het ervaren heb vanuit mijn waarheid, mijn inzichten en mijn fantasieën. Soms schrijf ik op de hak van tak naar tak en soms schrijf ik vanuit mijn diepste gevoelens en kwetsbaarheid en soms heel soms en best wel altijd schrijf ik alles vanuit Mijn Ik op Mijn Manier.
Het mooiste ontstaat vanuit Mijn IK en ik mag Zijn!
In mijn boek "Liefdesvuur" staan ook bezielde teksten vanuit de liefde van vurige vlammen. Daarin staat een verzameling van woorden die vanuit gevoelens, van Mijn Zijn beschreven zijn.

Wat creeër je uiteindelijk met het schrijven vanuit Jouw Zijn?
Je creert een weg naar vrijheid. Het geeft je ruimte in je ik. Het maakt vrij wat gevangen zat aan emoties. Je krijgt er ruimte en lucht door en dat alles is een verademing. Het geeft heling, genezing en inzichten.

Begin vandaag, want morgen kan alles zomaar anders zijn!

HET VERHAAL

Luchtig leven om vooruit te komen


Voor mij is luchtig leven een leven tussen Hemel en Aarde waarin ik de schakel ben. Ik mag niet te zwaar op de Aarde Zijn en ik mag niet te luchtig gaan Zijn, zodat ik volgens anderen ga zweven. Toch is beiden voor mij nodig om te kunnen blijven staan in de energie die IK BEN!
Ik sta met mijn voeten stevig op de Aarde en verbind me met de grond onder mijn voeten. Dat wil niet zeggen dat ik in de aardse maatschappij sta of doe wat de maatschappij van me verlangt. Nee, voor mij betekend het authentiek mezelf Zijn. Stevig in mijn eigen schoenen staan en niet in de schoenen van anderen.
Door mijn verbinding met het Universum, mijn hogere zelf te houden kom ik verder in mijn leven en mijn inzichten. Creeër ik een pad zoals voor mij bestemd is. 
Al zijn er altijd situaties die minder aangenaam zijn. Het zijn leerlessen om te groeien naar mezelf toe, hogere frequenties en uiteindelijk één te worden met IK.

Trainen in schrijven vanuit je gevoel


Begin met een lege pagina en pak een pen of een kleurpotlood en schrijf het eerste wat in je opkomt op papier of teken zomaar wat in je opkomt. Begin bijvoorbeeld met een brief te schrijven naar jezelf. Dan volgt meestal de rest vanzelf en voordat je het weet staan er woorden of tekeningen op papier, zonder in je hoofd te zitten. Een mooi muziekje of even een korte meditatie van stilte met je ogen dicht kunnen je hierbij ook helpen. 
Wanneer zit je nu echt in je gevoel? Dat is trainen en je intuïtie volgen, leren luisteren en kijken naar bevestigingen en kijken hoe jezelf erop reageert. Het filteren van emoties, gedrag, pijnen is vaak een leidraad om te ontdekken of het jouw gevoel is of dat je een ander zijn energieën oppakt.

Heb je hulp nodig? Plan dan een afspraak nu in

Therapie


Een verhaal schrijven werkt therapeutisch, het houdt me vrij in mijn mind en mijn fysieke lichaam. Opschrijven van belevenissen zoals ik die ervaren hebt geven me de ruimte om te kunnen loslaten. Tevens geeft het me veel inzichten in hetgeen ik ervaren en doorleeft heb.  Het is mijn waarheid, vanuit mijn perspectieven en het zijn mijn woorden die ik in mijn bewoordingen op papier zet. 


Droom

Dinsdag, 1 augustus 2023

Vanmorgen tijdens mijn slaap heb ik een hele bijzondere droom mogen beleven.
Deze droom is voor mij niet zomaar een droom, want het geeft me inzichten en boodschappen.

In mijn droom kreeg ik een rondleiding van iemand en voor mij liepen mijn vader en moeder die overleden zijn. Ik moest hun achterna lopen. Er was een betonnen grijze vloer en overal glinsterden donker groene dikke glasscherven op de vloer, waar ik gewoon overheen liep. Ineens verdwenen mijn ouders een hoek om waar een deur was en de deur ging dicht, ik mocht niet mee naar binnen. Met de andere persoon loop ik terug en het is een lange smalle gang dan begin ik over de groene glas scherven omdat ik wil weten waarom die glas scherven er liggen en waar die vandaan komen en terwijl ik wil zeggen wat er onder mijn voet zit, til ik mijn voet op en zeg; kijk dit zit er onder mijn voet en terwijl ik dat zeg, trek ik een groot groen hart wat gelei achtig flexibel was onder mijn voet vandaan en toen ging de wekker.

Mijn gevoel over deze droom

Groen is o.a. de hartchakra en scherven brengen geluk. 
De droom geeft me een dankbaar gevoel van een overvloed aan Liefde.
De grijze vloer veranderde in een groene glinsterde vloer van groene glas scherven, het is dus niet zo grijs als dat ik dacht.
Mijn ouders die bij me waren in de droom en ook samen weer hand in hand lopen, geeft aan dat hun strijdbijl begraven is, dat er Liefde is. Is mijn strijdbijl ook begraven?
Mijn eigen hart heeft vele breuken al overwonnen en blijkt dus veel mooier en flexibeler te zijn dan ik al wist. Groen als de smaragd, Groen als jade.

Verwondering

Verwondering is een prachtige eigenschap van spirituele mensen. Het voelen van verwondering, alsof je het leven opnieuw ontdekt, brengt ons dichter bij de magie van het leven. Het is vergelijkbaar met de verwondering van een klein kind, dat oprecht gefascineerd is door de kleinste details om zich heen. Net zoals een vlinder die elegant door de lucht dartelt, geeft verwondering ons de mogelijkheid om schoonheid te vinden in de meest alledaagse dingen. Laten we ons openstellen voor de wonderen die het leven ons biedt.
Het leven bekijken door de ogen van een klein kind of het vanuit je eigen innerlijke kind te beleven geeft magie en je ziet dan het leven dan op een hele wijze.

unsplash