Moncheri Spiritueel

INTUÏTIEF COACHING, HEALING, MEDIUM                                                   

Loslaten

Laat Gisteren los, Leef Vandaag en stap door naar Morgen!

Als je alle dagen die gisteren waren met je mee blijft dragen dan heb je een mega zware rugtas.

Hoelang kan je dat nog dragen??
Hoelang hou je dat nog vol?? 

Je kan gisteren niet over doen, je mag en kan van gisteren leren en die wijsheid mag je mee nemen naar vandaag en morgen.


 

Laat de tranen

Laat de tranen stromen,
huil, laat los, geniet vandaag,
niemand weet wat er morgen zal komen.

Een traan is een diamant van je ziel,
die rolt langzaam over je wang,
plotsklaps neer viel.

Tranen van geluk of verdriet,
het maakt de ogen schoon,
zodat je de glans van het leven weer ziet!

Laat de zon schijnen op die traan,
dan kan de regenboog komen,
kun je door naar morgen gaan!

©Moncheri2014


Nu is dat héél makkelijk gezegd en gedaan, echter weet ik uit eigen ervaring dat het niet zo makkelijk is! 

Voordat ik eindelijk eraan toe was om dingen los te laten bleek ik ongeveer 34 jaar verder te zijn...Ik droeg alles elke dag mee in me hoofd en in mijn lichaam. Ik leefde, blijkt nu, in het verleden en in de toekomst met als gevolg dat ik het Heden, het moment van bestaan niet eens zag, wat als gevolgen heeft gehad dat ik zoveel moois en belangrijks niet bewust heb gezien en dat ik er niet van kon genieten! Mijn hoofd zat namelijk vol met alle dagen die gisteren waren..

Nu wordt ik elke dag voor mijn gevoel opnieuw geboren!
Elke dag ben ik een nieuw mens en probeer ik van moment naar moment te leven.. Kijk ik om me heen, observeer, geniet, leer, communiceer en ik huil.... en ik kijk in mijn eigen spiegel...

Wie in het verleden leeft, ziet niet het heden en kan niet door naar morgen! Er is alleen het NU, geniet daarvan alsof het elk moment verloren kan gaan...... Vertrouw op wat komen mag! Voel de positieve energie, zie het!
 

"B.v. laatst was ik heel erg boos (voor mijn doen) en verdrietig en ik ging op mijn gevoel af en besloot naar mijn hondje te gaan die niet bij mij woont. In de auto had ik keihard vals met de muziek mee gezongen, had ik mijn tranen de vrije loop gelaten. Aangekomen op de plaats van bestemming, stap ik uit de auto en zie twee hele mooie prachtige zwanen. Ik loop gevoelsmatig naar de zwanen en één van die zwanen begint te blazen als een gek en wil aanstalten maken om de kade op te       komen. Nu begon ik tegen die zwaan te praten en aan mijn stem merkte ik dat ik een boze toon had, doordat ik ineens mezelf bewust werd van mijn eigen boosheid (in mijn spiegel keek) besefte ik dat de zwaan niet boos was, maar dat ik die boosheid zo erg uitstraalde dat ik gespiegeld werd door de zwaan. Ik liet meteen mijn boosheid los en zei op een zachte toon tegen de zwaan dat ik met mijn hondje en brood terug zou komen... Even later kwam ik terug en de Zwaan begon in eerste instantie weer te blazen tot ik brood gooide en met een lieve zachte stem tegen de   zwaan begon te praten. De zwaan kalmeerde aanzienlijk en ik ook! Meteen erna straalde ik zoveel rust uit dat een voorbijganger merkte dat en begroette mijn vriendelijk met een lach en een knuffel!  

Doordat ik mezelf bewust werd van de boosheid, in mijn eigen spiegel keek, kon ik er bewust een verandering in aanbrengen, een positieve verandering....

©Moncheri


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Deze site, de Gedichten, de Schilderijen, de Blingee ontwerpen, mijn ansichten, postzegels, de bundels en mijn boek zijn allemaal door mezelf gemaakt en ontworpen vanuit mijn Hart, op mijn Gevoel!  

Onder geen beding mogen er afbeeldingen, gedichten zonder auteursnaam, teksten (waar © bij staat) of  foto's van Moncheri, die op deze site geplaatst zijn, gekopieerd worden! 

Alles op deze site is positief bedoeld, echter als mensen het anders opvatten dan bedoeld is, dan draag Ik Moncheri daar geen enkele verantwoording voor!! 

 ©Moncheri